maanantai 24. maaliskuuta 2008

Jeesus nousi kuolleista

Tein aikoinaan graduni Jeesuksen ylösnousemus-seminaarissa:) Seminaaria johti prof. Lars Aejmelaeus, joka kertoi meille oppilaille niin vakuuttavasti, että Jeesus-liikkeen 'alkuräjähdys', big bang, oli se, että opetuslapset olivat täysin vakuuttuneita siitä, että Jeesus oli noussut kuolleista. Evankeliumien ylösnousemuskertomuksissa tämän vakaumuksen kerrotaan syntyneen siitä, että 1) hauta oli tyhjä, ja siitä, että 2) ylösnoussut Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen. Paavali kirjoittaa hyvin varhan, vuonna 55, pitkän ja syvällisen selostuksen Jeesuksen ylösnousemuksesta. Tämä selostus löytyy luvusta 1. Kor. 15. Siinä selitetään, että jos Jeesus ei ole noussut kuolleista, niin, 15:14, silloin 'julistuksemme on turhaa.., turhaa on myös teidän uskonne. Silloin teidän uskonne on pohjaa vailla ja te elätte yhä syntienne vallassa, 15:17. Silloin te olette säälittävimpiä kaikista ihmisitä, 15:19.
Paavali siis kertoo, että Jeesuksen kuolleista herääminen oli äärimmäisen tärkeä ja aivan ratkaiseva historiallinen tapahtuma, joka tapahtui kolmantena päivänä Jeesuksen kuoltua. Jakeissa 1. Kor. 15:1 - 7 Paavali selittää, että tämä evankeliumin voi tiivistää Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen, joka on ollut se evankeliumi, jota Paavali on alusta alkaen julistanut.
Tuossa seminaarissa oli myös Pasi Turunen, joka omassa blogissaan kertoo aika hyvin näistä asioista. Kannattaa vilkasta. Klikkaa myös tästä, niin pääset erääseen blogiin, jossa aihetta käsitellään hyvin. Siunattua pääsiäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.