maanantai 19. tammikuuta 2009

Nuortenleirin kuulumisia

Tulin eilen isoskoulutusleiriltä Kunstenniemestä. Koulutimme noin 30tulevaa isosta. Hyvä vuosikerta ja hienoa porukkaa. Leiri oli todella kiva kokemus. Leirin johtavana teemana oli viestikapulan antaminen eteenpäin seuraavalle sukupolvelle. Tämän päivän oppijoista tulee huomisen opettajia ja vastuunkantajia.

Usein vanhempien konkareiden ja nuorien tulokkaiden välissä on jonkinlainen luottamuspula. Vanhat ja hurskaat puhuvat Herralle vilpittömästi nuorista kuten Ananias Saulus tarsoalaisesta, Ap. t. 9:13 - 14: 'Herra minä olen monilta kuullut, kuinka paljon pahaa se mies on Jerusalemissa tehnyt sinun pyhillesi..' Isotveljet murisevat, kun Isä ottaa avosylin tuhlaajapojat ja tuhlaajatytöt Jumalan liiton, perheen ja kodin piiriin. Heille annetaan viestikapula, Luuk. 15. Myös nyt on annettava viestikapula nuorille, tämän päivän joosefeille, daavideille, neitsyt marioille, hannoille, jeremioille jne. Herra vie suunnitelmansa aina päätökseen alivoiman kautta. Hän käyttää erityisesti niitä, joihin moni ei usko, niitä, joita aliarvioidaan. Raamatun pohjalta tämä näyttää olevan Hänen tyylinsä.

Leirillä oli tietysti hyvää ruokaa, ulkoleikkejä, hartauksia, seurustelua ja saunomista.

Katsoimme myös leffan, jonka traileri on tässä. Leffasta pidettiin paljon. Tietysti se on vähän tyylilleen tyypillisesti ennalta-arvattava ja naivin patrioottinen, mutta siitä huolimatta siinä käsiteltiin hyviä teemoja - älä luovu toivosta. Se on tosi tärkeä sanoma.Leffaa nimeltään Ben X on mainostettu nuorisotyön käyttöön. Olen katsonut siitä alun ja se vaikutti ainakin tosi käyttökelpoiselta. Tässä taas traileri, joka on aika outo ainakin leffan alkuun nähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.