perjantai 8. toukokuuta 2009

Yksi asia on varma - kokoukset eivät lopu

Olen viime aikoina ollut todella kiireinen. Eilen luin psalmista sanat, jotka jollain lailla pysäyttivät. ’Ihmeellinen on sinun armosi, Jumala! Sinun siipiesi suojaan rientävät ihmislapset. Sinä ruokit heidät talosi runsain antimin ja annat heidän juoda ilosi virrasta. Sinun luonasi on elämän lähde.’ 36:8. Sekavien paperipinojen, soivien puhelimien ja sähköpostivuorien edessä on hyvä pitää tauko, ja hakeutua tuon lähteen luo. Haluan asua tuossa talossa, syödä siellä ateriaa, jonka Herra kattaa omilleen jopa heidän ’vihollistensa silmien eteen’, kuten psalmissa sanotaan, Ps 23. Haluan juoda siitä ihmeellisestä ‘ilon virrasta’ – mitä sillä sitten tarkoitetaankin – kivalta se kuulostaa.

’Jeesus meni vuorelle rukoilemaan ja vietti siellä koko yön rukoillen Jumalaa.’ Luuk. 6. Jos Herran piti latautua, miksi ei meidän pitäisi. Ilmestyskirjan luvuissa 4 ja 5 esitetään näky taivaasta. Tuo näky alkaa sanoilla: ’taivaan ovi oli auki’. Sieltä oven raosta Johannes kurkisti jumalalliseen ”kokoukseen”, tai taivaalliseen neuvonpitoon ja Jumalan palvelukseen. Raamattu raottaa joissain kohdin ovea tuohon salaperäiseen kokoukseen, jossa sen mukaan tehdään kaikki ratkaisevat päätökset (koskien juurikin kaikkea): Dan. 4:14; 1. Kun. 22:19-22; Job. 1 – 2; Ps. 82; Jer. 23:18.

Jeremian kirjassa sanotaan tärkeileville tekoprofeetoille: ’Jos he olisivat olleet läsnä ja kuulleet, mitä minä päätin tehdä, he julistaisivat kansalleni minun päätökseni ja saisivat sen kääntymään pahoilta teiltään..’
Kuninkaan hovissa täysin oppositioon joutunut profeetta Miika kertoo muille kuninkaan hovin luotto- ja lempiprofeetoille näystään: ’Minä näin Herran istuvan valtaistuimellaan, ja kaikki taivaan joukot seisoivat hänen ympärillään..’ Ks. 1. Kun. 22:19-24. Kerrottuaan järkyttävästä näystään Miika saa profeetta Sidkialta nyrkistä naamaan: ’olisiko muka Herran henki poistunut minusta ja alkanut puhua sinun kauttasi?’

Joka tapauksessa kristittyinä meille luvataan, että meillä on äänioikeus tuossa kokouksessa, tuossa taivaallisessa neuvonpidossa. Tuon kokouksen tahto, visiot ja unelmat realisoidaan maailmassa, jossa me elämme. Meidän jokainen rukous kuullaan taivaassa, ja kaikki otetaan huomioon, Ilm. 8:3-4; 5:8; Luuk. 1:10. Varsinkin pienillä lapsilla ja ’näillä vähäisimmillä veljillä’, kuten Jeesus asian ilmaisee, on merkittävät edustajat taivaan Isän edessä. Tämän vuoksi heitä ei kannata sortaa – heitä puolustaa korkein, Matt. 18:10.

Tuolla taivaallisessa kokoustilassa on myös elämän kirja, jossa lukee jokaisen pelastetun nimi, kuten Jeesus kertoi, Luuk. 10:20; Ilm. 3:5; Fil. 4:3 ja Dan. 12:1. Aina välillä minäkin luulen kurkkivani tuosta ovesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.