torstai 21. lokakuuta 2010

Homo-keskustelu

Pakko laittaa ihan lyhyt kommentti tähän viimeaikojen homo-keskusteluun. Minua tässä on eniten ihmetyttänyt, miten mediassa, yhteiskunnassa ja kirkossa on hyökätty Päiviä vastaan - ilman asiallisia syitä. Pasi on kirjoittanut aiheesta tosi hyvän blogin, joka löytyy tästä. Jos katsotte lähetyksen uudestaan, huomaatte, että Päivi ei sanonut mitään sinänsä uutta ja kummallista. Hän pitäytyi sillä kannalla, jota olemme nyt viimeiset 2000 vuotta kannattaneet. Hän puolusti sitä avioliittokäsitystä, jolle Jeesus Kristus sanoi aamen.

Tämä viime aikojen "keskusteluilmapiiri" on ollut kaikkea muuta kuin vapaata ja sivistynyttä. Arkkipiispaa myöten en toivottu, että kirkon moninaisempi ääni olisi tullut ohjelmassa esille. Ensinnäkin kirkon virallista kantaa ohjelmassa edusti piispa Repo - ei Räsänen. Minkä ihmeen takia kaikki ovat Räsäsen kimpussa? Eikö Revon kanta mielyttänyt? Pitääkö palaute tulkita siten, että ne, jotka kannattavat perinteistä kristillistä avioliittoa, olkoot hiljaa, ja ne, jotka edustavat sukupuolineutraalia avioliittoa, saavat tuoda kantansa julki? Miten kirkon viralliset edustajat voivat puhua moniäänisestä kirkosta, jos konservatiivisen kannan edustajia hiillostetaan ja käsketään pitäämään päänsä kiinni? Harmittaa ja ihmetyttää ihan oikeasti näin kummallinen keskustelukulttuuri.

Mielestäni Räsänen, Repo ja Turunen puhuivat ohjelmassa asiaa.

3 kommenttia:

 1. Hei, Juho !

  Läheti tänne kommentin Raamatun sanalla kommentoiden, mutta on näköjään kadonnut, vai onko poistettu ?

  Voitko kertoa mitä on tapahtunut?

  Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Hei anonyymi,
  Poistin kommenttisi siitä syystä, että mielestäni tuollaisiin kommentteihin pitää saada nimi alle. Kristittyjä haukutaan Raamatulla päähän lyöjiksi. Jos Raamattua haluaa käyttää tahtomallasi tavalla, on oikein tehdä se avoimesti ja reilusti omalla nimellä.

  VastaaPoista
 3. Ok. Ymmärretty.

  Mutta, koska haluan säilyttää anonyymeyteni, niin en ala kinaamaan.

  Jatkan sen verran, että vaikka en olisi maininnut ketään henkilöä nimeltä, niin kirjoittamani asiat ovat totta tämän päivän luterilaisessa seurakunnassa.

  Jumala on antanut minulle yhden näyn keskellä jumalanpalvelusta, koskien naispappeutta. Ja, se näky ei ollut kaunis, vaan kauhea.

  En jaa sitä netin kautta, vaan jos joskus satun sinuun törmäämään, niin silloin jaan sen kanssasi.


  ps.Tämän päivän Aamulehdessä on kaikkien 10 piispan mielipide homosuhteista. Viisi piispaa olisi valmis siunaamaan homoparien suhteen !

  Jokainen olisi valmis rukoilemaan suhteensa rekisteröineiden kanssa ja puolesta.

  Yksi piispa olisi valmis vihkimään avioliittoon.

  Tämä ei ole Jumalan mieleen.

  Viittaan aiemmin siteeraamiini Raamatun kohtiin,jotka poistettiin, jokainen niistä kuvaa kirkon tilaa.

  VastaaPoista

Kiitos välittömästä palautteesta.