torstai 27. maaliskuuta 2008

Jaksatko nöyrtyä siunaukseksi muille?

Joonaa on kutsuttu ’kaikkien profeettojen prototyypiksi’ eli esikuvaksi. Joona toivoo mielummin itselleen kuolemaa, kuin vihollisilleen pelastusta, Joona 4:2 - 3. Tuttu tunne, jos ollaan rehellisiä – vai? Vihollisten siunaamin on vaikeeta. Et voi kieltää - tai teeskentelet tekopyhä! Joona lähetettiin julistamaan tuomion sanomaa Niniven kaupungin asukkaille. Ninive oli Assyrian pääkaupunki ja Israelin arkkivihollinen. Joona ei halunnut antaa näille ihmisille mitään toivoa, varsinkin kun hän tiesi, että tuomion julistus johtaisi, kun Jumalan tuntee, lopulta Niniven pelastukseen.
Alkuseurakunnassa kerrottiin tarinaa miehestä, joka käväisi helvetissä. Hän näki siellä korean juhlapöydän täynnä herkkuja. Pöydän ääressä istui paljon ihmisiä, ja monia historian kuuluisuuksia. Kaikki olivat kuitenkin vihaisia ja nälissään noiden herkkujen keskellä. Mies kysyi heiltä, miksi he ovat niin vihaisia, ja miksi he eivät syö. Hänelle vastattiin, että kaikilla oli niin pitkät haarukat, että he eivät voineet syödä niillä. Ainut mahdollisuus saada ruokaa oli se, että tuli toisen syöttämäksi, ja syöttäisi itse muita. Pöytävieraat sanoivat, että ’minähän en tuota syötä!’ Täällä maan päällä moni mielummin kuolee nälkään kuin syöttää toisia – idiootteja.

Jeesus sanoi meille, Matt. 5:44: ’rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta.’ On rankkaa olla siunauksena maailmalle, kun katsoo, millaisia ihmisiä Jumala haluaa meidän kauttamme siunauta. Jeesus kuoli syntisten puolesta. Pitäisi aina muistaa, että en minäkään ole ansainnut mitään. Se on vain aika vaikeeta myöntää - jos ollaan rehellisiä. Tuolla kalanvatsassa Joonan mieli muuttuu viimeinkin. Hän suostuu julistamaan Ninivean kaupungille Jumalan sanoman, ja sen seurauksensa kansa kääntyy ja, Joonan harmiksi, se säästetään tuholta.

Voi, rakas Jeesus, opeta meitä rakastamaan toisiamme, ja jopa vihollisiamme. Ilman sinua ei ole todellista rakkautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.