sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Kolme tapahtumaa: Tuska, Pride ja Suviseurat

Hesarissa on tänään juttua kesäjuhlista. Mieleeni tuli, että kristittyjen pitiäisi tietenkin mennä aktiolle Tuska-festivaaleille. Meidän uskomme ytimessähän on paljon tuskaa. Todennäköisesti tuo aktio-porukka saisi kokea vähän pilkkaa, ehkä jopa väkivaltaa. Hesarin jutusta sain kuvan, että joku oli repinyt lavalla Raamatun rikki. Voi.. tuskaa, sillä niinhän se sanonta meni, että 'siellä missä poltetaan kirjoja, siellä poltetaan kohta ihmisiä.' Sehän sopisi Tuska-festareiden teemaan oikein mainiosti, että aktio-porukka saisi todella elää tuon teeman riemullisesti todeksi! Pitää laittaa mietintämyssyyn.

Toinen jännä tapahtuma, josta hesarissa oli juttua oli pride-kulkue. Kyse on seksuaalivähemmistöjen marssista, jossa vaadittiin oikeutta homoille ja lisää suvaitsevaisuutta. Kulkueen hännillä kulki kiivas anarkistinen porukka, joka vastusti suurinta osaa tuosta homo-porukasta. Tämän anarkistisakin mukaan he eivät nimittäin olleet tarpeeksi tiukkoja. Heidän joukoistaan huudettiin sellaisia iskulauseita kuten 'Kuolema heterokulttuurille!' Oi kuinka suvaitsevaista. Ihanaa tämä sananvapaus. Onneksi meidän ei pidä olla kaikkien kanssa samaa mieltä. Minun kantani on se, että rakastan homoja, mutta vastustan heidän elämäntapaansa. Tunnen todella sympaattisia ja hyviä ihmisiä, jotka ovat homoja. Tämä on vaikea aihe, ja siksi siitä pitäisi ihan avoimesti ehkä puhua. En oikein tiedä onko aiheesta edes käyty mitään kovin avointa keskustelua, jossa eri kantojen edustajat nousivat punkkereistaan saman pöydän ääreen ja keskustelisivat aikuisten ja sivistyneiden ihmisten tavoin tästä isosta asiasta. Turha kuvitella, ettei tämä olisi iso, kulttuuriin ja arvoihin laajasti vaikuttava asia.

Pride-kulkueeseen osallistui reilu 2000ihmistä.

Näistä kolmesta viimesenä ja vähäisimpänä hesari mainitsi myös vanhalestadiolaisten suviseurat, joihin osallistui 65 000 ihmistä. He söivät paljon spagettia, yhteensä 6 100kiloa. Näin hesari kertoo. Makkaroitakin meni 26 000. Tuon porukan sanomasta tai 'iskulauseista' ei harmikseni mainittu mitään.

5 kommenttia:

 1. www.suviseurat.fi osoitteesta löytyy tietoa. siellä on mahdollisuus kuunnella myös kaikki seuroissa pidetyt saarnat. Mielenkiintoista kuultavaa. Suosittelen.

  Hienoa, että uskallat sanoa mielipiteesi rohkeasti. Rohkeutta tarvitaan!!

  VastaaPoista
 2. Olen kanssasi samaa mieltä että seksuaalivähemmistöistä pitäisi järjestää keskustelu monien ei tahojen kannalta. Ja ennen kaikkea sen pitäisi olla median tiedossa ja herättää keskustelua jokaisessa meissä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. Sain tänään kuulla mielestäni aika osuvalta tuntuvan näkeymyksen kristikunnan (kirkon) tämän hetkisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Konstantinolainen aikakausi (Rooman keisari teki kristinuskosta imperiumin viralliseksi uskonnoksi 300-luvulla)on päättymässä. kristittyjen on hyväksyttävä se tosiasia, että me ollaan oppositiossa, me kuulutaan yhteiskunnassa vähemmistöön. Tämän voi mun mielestä nähdä ihan hyvänä asiana. Kristityillä ei ole syytä, mikäli he haluvat olla 'maan suola', olla valtaväestön kanssa samaa mieltä esim. moraalisista asioista. Kirkon on aivan mahdotonta pitäytyä särmikkäässä Jeesuksesaan, jos se haluaa samalla saada täyden yhteiskunnan hyväksynnän.
  Tällä hetkellä tuntuu siltä, että moraalisten kysymysten pääperiaatteena on tasa-arvoisuus ja suvaitsevaisuus. Pride-marssilla anarkistit huusivat: 'kuolema heterokulttuurille!' Jos tasa-arvo on se peruskoodi, jolla moraalia ja käytäntöä ohjataan, niin silloin näiden anarkistien toiveeseen tulee vastata ainakin siten, ettemme aseta heterosuhdetta (perinteistä perhettä: äiti, isä, lapsi) homosuhteen edelle (isä,isä, lapsi..). Tässä vaiheessa minä en voi hyväksyä tasa-arvoa minään totuuden torvena, vaan sanon suoraan, että hetero-perhe on lasten kehityksen kannalta yleiseti ottaen oikea ja luonnollinen malli.

  Toinen periaatteellinen sovellutus voisi koskea vaikka seksiä. Saako aikuinen mies tai nainen harrastaa seksiä alla 16vuotiaan kanssa, jos se hän suostuu siihen. Entä jos tuo alaikäinen on 13-, 11- tai vaikka 8vuotias. Eikä hänellä pitäisi olla tasa-arvon mukaan oikeus toteuttaa seksuaalista taipumustaan?
  Tässä vaiheessa minä unohdan tasa-arvon, ja otan Raamatun esille, jossa annetaan mielestäni ihan hyviä neuvoja, ja ihmistä suojelevia neuvoja, ohjeita ja lakeja.

  VastaaPoista
 4. Raamatun neuvot, lait ja ohjeet ovat hyviä mutta ne kaikki eivät sovi mielestäni niin hyvin tähän päivään kuin vaikkapa 50 vuotta sitten.. Mutta siinä olen kyllä samaa mieltä että esim 11 ja 8 vuotiaat eivät ole niin perillä omasta seksuaalisuudestaan että he voisivat toteuttaa sitä. Kyllä tuo 16-vuotta on sopiva ikä siihen :).

  VastaaPoista
 5. Kiitos Juho terävästä hesari-analyysistä. Tuntuu tosiaan siltä että nykypvänä pitää olla suvaitsevainen kaikkia paitsi kristittyjä kohtaan.(kuten hesarikin jo osoitti.) Ajan henki! Surullinen tosiasia on myös se että ilman herätystä Kristus ei voi olla meidän sanomamme keskipisteenä kun haluamma vaikuttaa meidän jälki-kristillisessä kotimaassamme. Valitettavasti. Ehkä Kristus onkin meidän "piilokeskipisteemme" :). Sen näkevät sitten ne ketkä haluavat nähdä.

  Tasa-arvo ei saa nousta moraalin/lain yläpuolelle. Tiedämme miten käy kun näin tapahtuu. Tosiaan kaikki ihmiset, olivat sitten homoja tai heteroita, tulisi kohdata rakkaudella, niinkuin Kristus kohtaa meidät. Voimme ja meidän pitää tuoda Kristusta teoillamme yhteiskunnassa esiin. Etenkin kun sanat eivät mene perille!

  Palaamme asiaan.

  VastaaPoista

Kiitos välittömästä palautteesta.