sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Saunakeskustelu Impivaarassa

Istuin Impivaaran saunan lauteilla uituani ensin 2000m ja satuin kuuntelemaan sivukorvalla kahden miehen keskustelun, joka alkoi siitä kun kovaäänisestä oli annettu ohjeita uimalakäyttäytymisestä: uikkarit pois saunassa ja suihkussa, altaaseen mennään suihkun kautta jne..

Mies A sanoi B:lle, että klooria joudutaan käyttämään paljon, koska ihmiset eivät noudata noita sääntöjä. B vastasi: ’joo, klooria joudutaan käyttämään paljon. Ne suurimmat sääntöjen rikkojat ovat, saata-a, noi uimaseuralaiset..’ A vastasi, ’näin on, mutta ei täällä klooripuhdistus ole edes niin kovaa kuin vaikka Caribiassa. Siellä ne uivat vaikka alushousuissa, ei mitään rajaa tai kontrollia, ja klooria käytetään oikein kunnolla. Kerran näin yhden miehen, joka, Herran Jum-la, ui sellaisessa miesten painiasussa.’

Kuuntelin ja mietin, minkä vuoksi tässäkin arkipäiväisessä ”smal-talkissa” piti viitata saata-aan ja jopa Herran Jum-laan. Eivät edes raskaan sarjan hihhulit tai uskonnolliset hörhöt tee niin! Ajattelin kysyä herroilta, mitä mieltä he ovat Jeesuksesta. Kadun, että tuo kysymys jäi ajatuksen tasolle. Ensi kerralla ei jää. Sanotaan, että suomalaisten miesten on vaikea puhua uskonasioista. Ei taida pitää paikkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.