lauantai 2. tammikuuta 2010

Mistä tuollaiset pelkuri tulevat? Sellon, Myyrmannin, Kauhajoen ja Jokelan halveksittavat pelkurit

Sellossa paukkui. Mies tuli ja ampui suunnitelmallisesti ja kylmäverisesti keskellä Espoon suurta kauppakeskusta Selloa. Käsittääkseni hän ampui viisi ihmistä kuoliaaksi. Yksi niistä oli itseni ikäinen nuori mies. Nyt jo jotkut torvet toitottavat, että siviileiltä pitäisi ottaa aseet pois tai, että syy tähän tragediaan johtuu huonosta maahanmuuttopolitiikasta tai koulusta tai ministeristä tai presidentti Obamasta tai kirkosta tai mielenterveyspalveluiden huonosta hoidosta tai..

Mielestäni on ihan selvää, että tämän teon vastuun kantaa mies, joka painoi liipaisinta. Ihminen kantaa itse vastuun teoistaan. Hän on se syyllinen, johon syyllistävä sormi voidaan ja tulee osoittaa. Hänen tekonsa oli täysin raukkamainen ja pelkurimainen. Hän teki rikoksen ihmisiä ja myös Jumalaa kohtaan. Näistä teoistaan hän itse kantaa vastuun Herran edessä. Siinä eivät selittelyt auta, saatikka mitkään teoriat. Mikään parisuhdeongelma tai koulukiusaaminen ei oikeuta tällaiseen ammuskeluun. Tuollaiset murhaajat – Sello, Myyrmanni, Jokela, Kauhajoki – eivät säälipisteitä ansaitse. He ansaitsevat tuomion.

Heidän tekonsa ovat kaikkea muuta kuin miehekkäitä tai sankarillisia. Yleensä miehisyyteen on suomessa liitetty piirteitä, jossa mies uhraa itsensä heikompien edestä: tekee paljon töitä elättääkseen perheensä, suojelee heitä kaikelta pahalta. Sen sijaan, että täyttäisivät tuollaisen kunnon miehen mitan, nuo raukat tappavat puolustuskyvyttömiä lapsia, koululaisia, opettajia, naisia ja miehiä. Mielestäni ainut julkisuus, mikä tuollaisille murhaajille kuuluu, on se, mikä löytyy häpeäpaalusta.

Olisivat edes jääneet vastaamaan teoistaan, mutta eivät jääneet. Sen vertaa heissä ei ollut rohkeutta tai selkärankaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.