perjantai 11. tammikuuta 2008

Ammattirikolliset

Arto Antturin blogiin viitaten pari ajatusta rikollisista.. Mulla on ollut ilo tuntea jo nyt edesmennyt Reijo 'Klinu' Loikkanen, rauha hänen sielulleen. Klinu oli entinen ammattirikollinen. Hän karkasi monesti vankiloista ja hän oppi avaamaan kaikenlaisia lukkoja, koska ammattitaitoisena miehenä hän oli vankilassa lusiessaan jatkokouluttanut itseään muun muassa peltisepän ja lukkomestarin opinnoilla. Klinu sai pitkähön uran päätteeksi täysin ansaitun elinkautisen, josta hänet kuitenkin, hänen omista vastustuksistaan huolimatta, armahdettiin presidentti Koiviston aikana. Klinun ja parin muun kaverin kautta olen kurkistanut ammattirikollisten maailmaan.
Se maailma, todellinen alamaailma, on jollain lailla järkyttävä, koska se on olemassa, mutta se on niin verhottu, niin suojeltu, mutta kuitenkin se on totisinta totta. Kyse ei ole mistään reppanoista, vaan usein älykkäistä ihmisistä, joilla saattaa olla moitteeton julkisivu perheineen ja tavallisine harrastuksineen. Minusta näiden ihmisten mielessä on jotain tosi jännää ja jopa kiehtovaa. Jeesuskin vertasi itseään varkaaseen, joka tulee arvaamatta yöllä kun talon isäntä nukkuu, hän sitoo isännän (Luuk 12:39). Hän tulee kuin varas yöllä: Matt 24:43; 1 Tess 5:2, Ilm 3:3; 16:15. Tällaisilta ammattirikollisilta on paljon opittavaa monessa asiassa kuten vaikka tavoitteellisuudessa, kurinalaisuudessä, suunnitelmallisuudessa jne. Varmasti Jeesuksen ympärillä pyöri jonkun verran ihmisiä, jotka olivat olleet ainakin jonkin sortin rikollisia. Sitä paitsi se toinen mies ristillä oli rikollinen.

Ajatuksen poikanen: it takes a thief to catch a thief.
Rokotteen idea on käisttääkseni se, että elimistöön laitetaan pieni määrä tiettyä virusta, niin että elimistön luonnolliset vastustusmekanismit lähtevät rullaamaan, sillä lailla, että keho kehittää vastamyrkyn tuota virusta vastaan. Vastamyrkyn muodustuttua keho pystyy myöhemmin torjumaan niitä oikeita viiruksia, joita maailmassa liikkuu. Sama periaate toimii tietokoneen virusohjelmissa, eli virusohjemassa on jo niitä 'viiruksia' joita se sitten tunnistaa, ja joita se voi sittemmin torjua. Ehkä tämän takia meidän parhaat rahvaan kansan evankelistat ovat usein itse entisiä lavean tien reppanoita. Entinen alkoholisti ymmärtää alkoholistia, entinen rikollinen ymmärtää rikollisen ajatuksen juoksua. Ehkä tämän takia Jeesus valitsi 12opetuslapsen joukkoon juuri niin kirjavan joukon miehiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.