torstai 7. helmikuuta 2008

Nuorisotyö on maailman kolmanneksi vaikein ammatti

Erään erittäin subjektiivisen lähteen mukaan kirkon nuorisotyöntekijän homma on kaikista maailman työtehtävistä kolmanneksi vaikein ja haastavin. Allekirjoitan tämän väitteen ainakin siltä osalta, että tuo työ on tosi vaikeeta. Tuon samaisen lähteen mukaan ensimmäisellä sijalla haastavuus ja vaikeus rankingissa on leikkaava kirurgi ja toisella sijalla on syväsukeltaja ja kolmantena siis kirkon sinnikäs nuorisotyöntekijä..

On oikeesti aivan selvä asia, että nuoristyö on vaikeeta, jos haluaa tehdä työnsä kunnolla ja palvella viime kädessä Kristuksen antamaa kutsua ja valtuutusta. Nuorisotyö on myös erittäin hienoa, monipuolista, merkitykselllistä, tärkeää, hauskaa, kaikkea muuta kuin tylsää, ja aika usein erittäin palkitsevaa.

Hesarin NYT-liitteessä kerrottiin viime perjantaina siitä, että nettisivusto eroakirkosta.fi:n kautta on eronnut neljän vuoden aikana noin 100 000 ihmistä, joista suurin osa on nuoria aikuisia. Pelottaako tämä? Masentaako? Näkyykö tämä nuorisotyössä? Kyllä ja ei. 'Älä pelkää, meillä on puolellamme enemmän väkeä kuin heillä.' 2 Kun 6:16. Meillä on apuna taivaan Isä, me voidaan laittaa esimerkiksi kädet ristiin. Ei me periaatteessa voida olla kovin pessimistisiä, kun me joka tapauksessa olemme voittajan puolella. 'Kristuksen voittosaatossa'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.