lauantai 2. helmikuuta 2008

Monia syitä kuulua seurakuntaan

Pidin eilen taas gg-illan (nuorten) ja puhuimme siitä, miksi ihmiset eroavat kirkosta. Eilisen hesarin NYT-liitteessä oli juttu eroakirkosta.fi-sivustosta, joka on ollut käytössä nyt 4 vuotta, ja sen kautta on noin 100 000 suomalaista eronnut kirkosta! Kyseiseset vapaa-ajattelijat, ja tuon sivuston ylläpitäjät laskeskelivat, että kun keskivertosuomalainen maksaa kirkollisveroa 400€/kk, niin heidän eroakirkosta.fi-sivuston kautta kirkko on menettänyt vähintää 40 miljoonaa €!
Listasimme muutaman syyn pysyä kirkossa:
1) kirkko on syntisten sairaala. Kirkko ei ole terveitä, vaan sairaita varten. Jeesus on syntisten ystävä ja nämä ystävät pilaavat usein Jeesuksen maineen, mutta tämä tekee Jeesuksesta ja kirkosta loppujen lopuksi kaikkein kauneimman. Jeesus kutsui jopa Juudas Iskarotia ystäväkseen, vaikka Juudas kavalsi hänet suudelmalla 30hopearahasta.
2) kirkko pitää ovensa auki 'työn ja kuormien uuvuttamille' ja kertoo heille Jumalan salaisuuden ja johdattaan lepoon Jeesuksen tuntemisen kautta, Matt 11:25 - 30.
3) Seurakunnan kautta ihminen saa elämälleen suurimman mahdollisen tarkoituksen ja tehtävän: Joh 20:21.
4) Seurakunnassa ihminen on myös Kristukseen liitetty ja osallinen kaikista niistä siunauksista ja lupauksista..
5) seurakunnassa ihmisen ei pidä olla koskaan yksin, koska tämä on yhteisö, jossa yhdistyy taivas ja maa, ja jossa jäsenet ovat veljiä ja sisaria ikään, kansallisuuteen tai kulttuurieroihin katsomatta.
Syitä olla Kristuksen ja hänen perustamansa yhteisön kanssa on tosi monia.. ja joskus voisi ajatuksella miettiä niitä oikein perusteellisesti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.