tiistai 31. maaliskuuta 2009

Rikas mies jos oisin..

Usein ajatellaan, että ihminen on kuin vilja-aitta, joka on elämän alussa tyhjä, mutta lopussa, toivottavasti täynnä. Jos niin on, niin ihminen kuolee kuin Aabraham, josta sanottiin: ’hän kuoli rauhallisen vanhuuden jälkeen koreassa iässä ja elämästä kyllänsä saaneena, ja hänet otettiin isiensä luo.’ 1. Moos. 25:8. Tällaisesta onnellisesta elämän päätöksestä puhutaan myös Jobin kirjassa: ’Näet, että siemenestäsi kasvaa runsas sato.. Ja kun olet elämästäsi kylläsi saanut, otat paikkasi haudassa, niin kuin lyhde saa paikkansa korjuun aikana.’ Job. 5:25-26.
Tämä homma vaikuttaa selvältä: hanki kokemuksia, tartu mahdollisuuksiin, kokoa ’vilja-aittaasi’ rikkautta. Kuitenkin Job toteaa, että alastomina me tänne synnytään, ja alastomina me täältä lähdetään.

Mitä siis voit ottaa mukaan? Mitä voit kerätä, niin että se kestää ikuisesti? Jeesus kertoi vertauksenkin (Luuk. 12:16-21) jossa hän puhui rikkaasta miehestä, joka rakensi ison varaston, johon hän tunki kaiken satonsa ja omaisuutensa. Mies sanoi: ’kelpaa sinun elää! Sinulla on kaikkea hyvää varastossa moneksi vuodeksi. Lepää, syö, juo ja nauti elämästä!’ Samana yönä Jumala otti tuon kaverin tilille tekosistaan: kaikki tämän maailman aarteet jäivät tänne. Ne ruostuvat käsissä, niitä varastellaan, koi syö ne.

Jeesus sanoo vuorisaarnassa: ’älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle.’ Täällä ne ovat koin, ruosteen ja varkaiden tuhottavissa. Matt. 6:19. Taivasten valtakuntaan taas pitää koota aarteita. Jos sinne saa koottua aarteita, ne eivät tuhoudu tai häviä koskaan. Jumalan valtakunnassa ei ole ruostetta, rosvoja eikä mitään muutakaan tuhoavaa. 6:20. Siellä missä on aarteesi, on myös sydämesi, sanoi Jeesus.
Jeesus opetti meitä tuntemaan taivaan Isän, joka huolehtii meidän ruoasta, juomasta ja vaatteista. Meidän fokus voi olla, tai sen pitää olla vain Jumalan valtakunnassa. Silloin meille annetaan kaikki tuo muukin, kuin oheistuotteena, jota me tarvitaan pysyäksemme hengissä. Matt. 6:25-34.

Ja lopulta ne aitat ja varastot: voidaanko meistä todeta kuolinvuoteella, että hän sai elämästään kyllänsä? Jeesus lupasi uskollisille seuraajilleen huippusatoja, ihmeellisiä satoja. Jos kuulet hänen sanansa, jos ymmärrät ne, niin tuotat satoa: ’kuka sata, kuka kuusikymmentä, kuka kolmekymmentä jyvää.’ Matt. 13:23.

Tämä innostaa minua tarttumaan jokaiseen taivaan Isän tarjoamaan mahdollisuuteen, ajatellen, että se, joka on uskollinen pienessä, on uskollinen myös suureessa. Ei kannata kerätä itselleen maan päälle aarteita, vaan ikuisia aarteita taivaaseen. Jokainen sana, jokainen teko, jokainen tarjottu vesilasikin, kaikki isot ja pienet asiat, jotka on tehty Jeesuksen nimessä, kaikki ne kestävät ikuisesti. Ne kerääntyvät aina rikkaudeksi varastoon, mistä kukaan ei voi niitä varastaa tai tuhota. Haluan tulla tosi rikkaaksi.

3 kommenttia:

  1. Jos sovitaan, että jatkossa keräät aarteita sinne ikuiseen aittaan ja minä vähennän vähän tuota maallista omaisuuttasi mm. tekemällä tilaa vaatekaappeihimme.

    VastaaPoista

Kiitos välittömästä palautteesta.