sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Nuorisopapin arkea ja muutama visio

Olen ollut syyskuusta asti Mikaelin nuorisopappina. Pidän työstäni valtavan paljon. Ehkä suurin kiitos minkä tästä hommasta voi saada, ainakin mun mielestä, on se kun näkee hyvän muutoksen tavallisen murkun elämässä. Uskon, että nuorisotyötä pitää tehdä entistä enemmin 'kenttätyönä', niin että mennään sinne missä nuoret ovat eli kouluihin, puistoihin jne.. Yhteistyötä erilaisten seurojen kanssa. Toiveeni ja rukoukseni onkin, että ns. Papit baanalla -idea jalkautettaisiin nuorten keskelle. 'Uni kulkee edellä kyntäjän ja uurtavi uraa uutta': Eino Leino. Toivottavasti tänä kesänä tuo ura voisi tosiaan johtaa jonnekin teille tuntemattomille, niin että saavutettaisiin entistä enemmän nuoria evankeliumilla.

Kevät on mennyt ehkä jopa yllättävän kivasti nuorisotyössä. Kaikki olisi nimittäin voinut mennä paljon huonommin. Olen siis kohtalaisen tyytyväinen, mutta ennen kaikkea olen toiveikas tulevan suhteen. You've seen nothing yet. Meillä oli keväällä pari isohkoa tapahtumaa eli Mikaelin nuorten illallinen ja Taivaan Tuunari (tunarit) tapahtuma. Molemmat onnistuivat suhteellisen hyvin, ja erityisen iloinen olen siitä, että nuoret maalikot olivat korvaamattomalla tavalla toteuttamassa näitä molempia tapahtumia. On tosi tärkeetä, että nuoria saadaan joihinkin vastuullisiin ja heille sopiviin hommiin. Lisäksi Mikaelissa on suhteessa erittäin hyviä työntekijöitä: Ipu & Arno & co. Resursseja on. Ei muuta kuin kiitos Herralle, ja pidetään lippu korkealla!

ps. tänään on Turun sanomissa juttu Henrikin srk:n järjestämästä virsikaraokesta, joka pidettiin jossain Ilpoisissa olevassa baarissa! Näet jutun painamalla tästä. Paikka oli kuulemaa tupaten täynnä, ja vain puolet halukkaista pääsi laulamaan, koska aika loppui kesken.. Hienoa 'isä-pedro'! Hengessä mukana!

3 kommenttia:

 1. No mutta...

  mikä se tuommonen kosketa minua herra virsi on??

  hyvvää settiä täälä on. jatka vain..

  ja sehän on kiva jos on kivaa : )

  Kostaja

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kostaja kommentista! En minäkään ole kuullut tosta virrestä:). Jatketaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvää juttua tänne on taas kertynyt (: Aika hienoa miten kiinnostunut media jaksaa olla näistä jutuista! :D Samalla saadaan varmaan vähän heräteltyä muitakin ihmisiä kirkon suuntaan. Toivotaan!

  Tuulia

  VastaaPoista

Kiitos välittömästä palautteesta.