lauantai 10. toukokuuta 2008

Taivaan Tuunarit eilen illallaEilen illalla taivaan tuunarit laskeutuivat mikaelin kulmille. Me maalattiin katugraffiteja, uheiltiin puistossa, eisteltiin näytelmiä (, jotka olivat todella hyviä: kiitos mikaelin ja katariinan nuoret!), tuunattiin monenlaista ristiä. Paikalla oli ihan kivasti nuoria, ja mielestäni oli hyvä ilta.


Tässä on muutama kuva katumaalauksista, freskoista, jotka nyt kaunistavat gg:n eli nuorten tilojen oviaukkoa. Eikö olekiin hienoja? Tämä alin maalaus on Kallen ja Kimin tekemä: GHMU - eli God has made us. Niin se on.
Juttelin joidenkin nuorisotyöntekijöiden kanssa siitä, miten tämä työ on muuttunut tosi paljon jopa viimeisen 10vuoden aikana. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kannattaa antaa nuorille jotain tekemistä: kokkausta, maalausta, ohjelmien järjestämistä, näyttelemistä, käsikirjoittamista, mainoksien suunnittelemista, soittoa, kättelyä, jotain diakoniaa jne..
Nuorisokulttuuri on tänään tosi vuorovaikutuksellista: IRC, Facebook, wikipedia, youtube, blogit.. Tällainen yhteinen tekeminen on myös tosi raamatullista. Seurakunta on Kristuksen ruumis, jossa jokaisella jäsenellä on oma paikkansa.
Taivaan tuunareina Kristus on lähettänyt meidät niin kuin Isä lähetti hänet, Joh. 20:21. Meille on annettu voima korkeudesta eli Pyhä Henki. Pieninä ihmisinä me tehdään Jumalan juttuja, Ps. 146:5 - 10. Kaikki tämä on mahdotonta ihmiselle, jos hän on yksin - s.o. omassa voimassaan. Me ollaan kuitenkin Jumalan inspiroimia. Inspiraatio on latinalainen sana, joka tarkoittaa hengessä olemista (in = sisällä, spirit = henki). Ihminen voi olla taivaan tuunari, kun hän on saanut syntinsä anteeksi Jeesuksen tähden, ja silloin kun hän uskoo, niin hän saa Jumalan inspiraation. Hän on Pyhän hengen temppeli. Taivaan tuunarit rukoilevat taivaan Isää: tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaissa.

2 kommenttia:

  1. Tapahtuma oli minustakin loistava. Oli mukava seurata miten paikalla olleet nuoret olivat innokkaasti mukana. Kiitos tapahtuman järjestäjille ja siunausta hyvälle työllenne. Jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Todella hienoja kuvia on nuoret maalannu Mikonmökin edustalle. Tuo mukavaa pirteyttä siihen pihaan. Pääsenkin jo ensi viikolla näkemään maalaukset. =)
    Tapahtuma kuullosti todella onnistuneelta ja olen myös sitä mieltä, että tällaisia toiminnallisia tapahtumia pitäisi olla enemmän nuorille ja myös meille nuorille aikuisille.

    VastaaPoista

Kiitos välittömästä palautteesta.