perjantai 16. marraskuuta 2007

Miesasiaa!

Tänäänkin on hesarissa juttua orastavasta mies-asialiikkeestä, joka nousee feministivetoista tasa-arvotoimintaa vastaa. Hesarin Sunnuntai-sivuilla Fil. Toht. Seija Sihvola kirjoittaa otsikolla ‘koulu tarvitsee miesenergiaa’. Jouni Varangasta taas on juttu otsikolla ‘Nyt puhuu mies’. Aamen. Hesarin mukaan ministeri Stefan Walinin mukaan ‘yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle miljoona euroa…’ Kuulin jokin aika sitten, että Suomessa on noin 100 000 (!!!!) työ- tai opiskeluelämästä syrjäytynyttä nuorta! Suurin osa näistä taitaa olla nuoria miehiä! Poliitikkoja ei hiilosteta tarpeeksi ottamaan tätä asiaa esille.
Tasa-arvo keskustelussa pitäisi ottaa enemmän Raamattu huomioon. Minulle kristinusko on aikalailla liike, joka liittyy restauraatioon. Jeesus tutkimuksessa puhutaan restauraatioeskatolgiasta. Kyse on siitä, että se, mikä on hajannout voidaan korjata, eheyttää.. niin, että siitä tulee uusi, niin… sellainen kuin se oli todella kauan aikaa sitten, siis alussa. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle. Aadam ja Eeva sovittavat riitansa ja liittyvät yhteen, taivas ja maa lyövät kättä, luomakunta riemuitsee ihmisen ja Jumalan kanssa. Kaiken keskuksena ja ehtona on Kristuksen sovitustyö.
Alussa ei ollut sovinistejä tai femisitejä, oli vain Aadam ja Eeva, mies ja nainen - Jumalan kuva maan päällä. He eivät tunteneet häpeää, he loistivat Jumalan kirkkautta. Sitten tuli virhe, synti, häpeä, ja ensimmäinen avioriita, siitä kumpi oli syyllinen. Syyllisyyden, häpeän ja pelon seurauksena juostiin piiloon, ja suurin osa ihmisitä juoksee vieläkin niissä piiloissa löytämättä todellista rauhaa. Kyse on sellaisesta rauhasta, joka ei ole vain ’tulitauko’ tai sellainen rauha, joka perustuu ‘lähestymiskieltoon’, vaan kyse on raamatullisesta rauhasta, shalom.
Naiselle luetuissa kirjouksissa sanotaan, että ”..hän (mies) pitää sinua vallassaan.” 1. Moos. 3:16. Miksi miehen pitää näin tehdä? Mitä Jeesus tähän sanoi, tai sanoisi? Entä me, miehet, mitä me sanomme? Ja mitä sanovat naiset?
palataan asiaan huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.