maanantai 5. marraskuuta 2007

Paras esikuva

Paras esikuvaPosted by: Juho in
Blog -->
Jokaisella meistä on esikuvia. Ainakin mulla on. Usein on niin, että ihmisestä tulee ihailunsa kohteen näköinen. Tämä on tosi vaarallista. Nimittäin, mieti tarkkaan ketä sinä ihailet.. Okei, jos ihailet jotain tiettyä vastakkaisen sukupuolen edustajaa, niin mitäs sitten käy? Joka tapauksessa raamatullinen ajatus on se, että Jumalaa ylistävä ihminen muuttuu palvonnan kohteen kaltaiseksi. Tästä syntyy Imitatio Dei-ajatus (ajatus ja haaste Jumalan jäljittelystä).
”Olkaa pyhät, sillä minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä”, 3. Moos. 19:2. Tällaisia kohtia on aika paljon: 2. Moos. 15:2; 34:6; 3. Moos. 11:44; 5. Moos. 10:12. Uudessa testamentissa näitä löytyy myös: Matt. 5:48; 10:8; Luuk. 6:36; 14:12 - 14; 2. Kor. 11:7; 1. Piet. 1:15 - 16; Kol. 3:10; 1. Joh. 3:2 jne. Jeesus oli taas kerran erittäin tiukka: ”olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen”. Tämä koko ajattelu, siitä että me loistettaisiin Herramme kirkkautta täällä maan päällä, ja että me tekisimme Hänen tekojaan täällä maailmassa, niin se juontaa juurensa varmaan siitä ajatuksesta tai tosiasiasta, että meillä on Kristuksen sovitustyön tähden yhteys Jumalaa. Ja seura tekee kaltaisekseen..
Matt. 25:31 - 46 on tiukkaa tekstiä viimeisestä tuomiosta, jolloin kaikki kansat tuomitaan sen mukaan, mitä he ovat tehneet ”yhdelle näistä vähäisimmistä veljistä”. Meidän pitää tämän tekstin mukaan ruokkia nälkäisiä, juottaa janoisia, ottaa vieraakseemme kodittomia, vaatettaa alastomia, käydä katsomassa sairaita ja vangittuja. Näissä ihmisissä me kohdataan Kristus. Kyse on Jumalan teoista. Hän huolehtii ”vähäisimmistä veljistä”. Meidän pitäisi tälläisin hyvin käytännöllisin keinoin kulkea Kristuksen tiellä. Hän on omiensa kanssa maailman loppuun asti, Matt. 28:16 - 20.
Ainakin mun mielestä tämä on tosi jännää. Mieti, mitä me kristityt ollaan ja mitä meistä voi tulla? Haastetta on ja kaikki on mahdollista. Meihin on ladattu Jumalan mahdollisuudet: Pyhä Henki, Ef. 1:19 - 20, ja evankelumi on Jumalan voima, Room. 1:16. Kirjoitin toissa päivän blogissa jotain suurista haasteista, ylimitoitetuista tehtävistä.. Tässä niitä nyt on. Me ollaan täydellisesti Herrasta riippuvaisia näissä hommissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos välittömästä palautteesta.